Køge Spillemandsforening


Bal med Fionia Stringband.

Fredag 23. februar 2018 kl. 19:30.

Fiona Stringband består af to generationer af spillemænd: Jes Kroman og Michael Graubæk på violin samt Theis Langlands på klaver alle med et hjerte, der banker for dansk folkemusik.

Gruppen har spillet på de helt store festivaler inden for folkemusik i udlandet bl.a. Shetland Folk Festival i Skotland og Celtic Colors i Canada, hvor de nogle gange spillede for omkring tusind mennesker. Nu vil de gerne bringe deres musik hjem, og de glæder sig til at præsentere deres musik for danskerne.

Fiona Stringbands CD "Råt for usødet" er der ikke tale om selv at skrive det hele for at være originale, men om at genbruge det gode gamle, der har vist sig slidstærkt gennem generationer. Vaskeægte dansk spillemandsmusik når det er bedst, med respekt for traditionen og et smil på læben.

Jes Kroman er dobbelt så gammel som resten af orkesteret og tilhører en generation af musikere, hvor man lærte af hinanden og de gamle spillemænd. Så hans spil repræsenterer en efterhånden svunden tid.
Omvendt er Theis Langlands og Michael Graubæk fra en helt anden skole, idet de begge er uddannet fra konservatoriet, som dengang lå i Odense, og lever i dag som professionelle musikere. Der er ikke nogen tvivl om, at denne forskel giver en råhed og dynamik i musikken, som man ikke hører så ofte i dag.

Jes og Michael blev i 2015 hædret som rigsspillemænd for deres unikke virke inden for den danske traditionsmusik. Kun 22 musikere i hele landet har opnået denne status.

Vi kan kun opfordre: Kom, lyt og bliv glad! Eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!

Se evt. mere på Fionia Stringbands hjemmeside,
på Facebook Facebook eller YouTube YouTube

Hent evt. opslag her:


[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller