Køge Spillemandsforening


Bal med Jansberg & Zeeberg.

Fredag 31. januar 2020 kl. 19:30.

Jansberg & Zeeberg er Henrik Jansberg (violin) og Rasmus Zeeberg (guitar).

Et musikalsk samarbejde er som et venskab. Ligesom et venskab præges af vennernes erfaringer både sammen og hver for sig, sådan vil musikere også præge den musik de spiller, med hver deres baggrund og personlighed.

Henrik og Rasmus startede med at spille musik sammen i folkeskolens 5. klasse i Juelsminde, for omkring 28 år siden, og de to har lige siden været musikalske legekammerater. Det fælles musikalske projekt har rødder i dansk folkemusik, og drives frem af ønsket om at udforske dens muligheder. Rejsen med musikken har ført dem verden rundt, både sammen i bandet Jansberg Band, og hver for sig i andre sammenhænge.

Duoens særlige touch kommer af, at folkemusikken fra de Britiske øer, Nordamerika og Skandinavien smelter sammen med den danske tradition. Når man rejser ad musikkens veje, er der pludselig ikke så langt fra Vejle ådal til Skotland, som man skulle tro.

Som en prisme reflekterer lyset i rummet omkring sig, sådan vendes og drejes den traditionelle danske spillemandsmusik i duoens univers, og den bliver sat i perspektiv og videreført af duoens egne kompositioner.

Musikken serveres i en hyggelig afslappet atmosfære, med små historier om numrene og om nogle af de mange spillemænd og -kvinder som har inspireret duoen undervejs.

Vi kan kun opfordre: Kom, lyt og bliv glad! Eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!

Se evt. mere på Facebook Facebook eller YouTube YouTube

Hent evt. opslag her:


[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller