Køge Spillemandsforening


The Original Danish Polcalypso Orchestra.

Fredag 14. september 2018 kl. 19:30.

For lang tid siden var Danmark i besiddelse af tre små øer i Vestindien, St.Croix, St.Thomas og St.Jan. Øerne blev solgt til USA i 1917, men da danskerne rejste hjem, efterlod de noget derude - MUSIKKEN.

Selv i dag kan man høre rester af dansk musik på Virgin Islands, som øerne hedder i dag, men noget unikt er sket. Ved sammensmeltningen med den lokale Calypsomusik er der opstået et nyt musikalsk begreb: "POLCALYPSO" (Polca + Calypso = Polcalypso).

Nylig afdøde Kapelmester Kazio Kierpaul hørte denne musik for første gang i 1988, og dybt inspireret dannede han orkesteret Karlekammeret - der siden skiftede navn til The Original Danish Polcalypso Orchestra - så man også på vore breddegrader kunne nyde godt af denne geniale fusion.

"Eksotisk" musik fra de gamle kolonier med en temmelig bekendt klang. Et ekko af de forhenværende koloniale dansesale, fremført på en nutidig måde af The Original Danish Polcalypso Orchestra, som tager lytteren med på nye vestindiske eventyr, vækker længst glemte lidenskaber og stimulerer danselysten.

Vi kan kun opfordre: Kom, lyt og bliv glad! Eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!

Se evt. mere på The Original Danish Polcalypso Orchestra hjemmeside,
eller YouTube YouTube

Hent evt. opslag her:


[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller