Køge Spillemandsforening


Bal med Kongsted, Thorhauge og Nielsen.

Fredag 9. november 2018 kl. 19:30.

Gruppen består af Jonas Kongsted (Violin, Viola, Mandolin), Christoffer Thorhauge Dam (Violin, Viola) og Rasmus Nielsen (Piano, Harmonium, Guitar). De udgør 3/4 af Trias, idet Sørens Østergaard Pedersen, der spiller kontrabas, ikke er med, når gruppen spiller til dans.

"Traditionelt, men alligevel nyt. Ungt, men med stor respekt for det gamle."

Sådan beskriver folkemusikgruppen Trias sig selv. Gruppen opstod i Odense i 2008 i mødet mellem Jonas, Rasmus og Christoffer, der dengang studerede på Folkemusiklinjen på konservatoriet i Odense og gruppens 4. mand, Søren Østergaard Pedersen, der ikke spiller med til bal, og som studerede på rytmisk linje. Grauppen tager udgangspunkt i den traditionelle danske og nordiske musik.

Traditionelt, men alligevel nyt. Ungt, men med stor respekt for det gamle. Trias tager udgangspunkt i dansk traditionel folkemusik, og sammen skaber de også ny folkemusik. Den nysgerrige kvartet forstår at følge den danske folkemusiks arv og give den videre på en udtryksfuld og personlig måde. Og det med stor overbevisning, så man ikke er i tvivl om, at de alle står med ét ben solidt plantet i fortiden og ét i nutiden. De gamle melodier bliver bearbejdet ned i mindste detalje. Der bliver strukket, delt op, lagt til og sat sammen igen indtil musikken, der kommer ud af det, har et mere nutidigt lydbillede.
Oplev et betagende sammenspil og et udfordrende solospil, der opnår nye højder.

Om Trias udtaler Harald Haugaard, spillemand:
"Den danske folkemusikscene bugner i disse år med talent og dynamik. Et af mine favoritbands er Trias. Med deres egne originale kompositioner og tætte, velsvingende sammenspil er de et godt bud på et band, som jeg tror, man kommer til at se en del til fremover på både de indenlandske og udenlandske scener. Trias forbinder et usvigeligt 'bonderøvstav' med nuancerede klangfarver, og i Jonas Kongsted har bandet et af de største kompositoriske talenter på den danske folkemusikscene i mange år."

I 2011 blev TRIAS danske mestre i folkemusik. De vandt titlen "Årets nye talent" ved Danish Music Awards - Folk i 2012, og deres første CD "Trias" er fra samme år.

Vi kan kun opfordre: Kom, lyt og bliv glad! Eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!

Se evt. mere på Trias' hjemmeside,

Hent evt. opslag her:


[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller