Køge Spillemandsforening


Bal med BBJ.

Fredag 25. september 2020 kl. 19:30.

BBJ er Malene D. Beck, Kristian Bugge og Steen Jagd

De er 3 meget rutinerede spillemænd, der har benyttet coronatiden til at finde sammen og spille til hjemmebal, så vi kunne danse hjemme på køkkengulvet.

Steen Jagd har lært spillemandsmusikken af de gamle spillemænd i folkemindesamlingens hus i Hogager, hvor han spillede meget sammen med Thomas Thomsen. Han har lige siden dyrket spillemandsmusikken på sin violin.
Malene D. Beck er nærmest vokset op i spillemandsmiljøet, da hendes moder Inge D. Beck har taget hende og søsteren med, siden de var små. Malene har derfor spillet sammen med de fleste at de gamle spillemænd, der blev genopdaget i 1970erne og frem. Malene spiller klaver.
Kristian Bugge er en af de unge spillemænd, der er blevet uddannet på musikkonservatoriets folkemusiklinie. Han har som en del af sin uddannelse opsøgt nogle af de gamle egnsspillemænd, der stadig var aktive efter ca. år 2000. Han har blandt andet spillet sammen med Karl Skårup fra Thy, og sammen med Mette Katrine opsøgt Dwight Lamb fra Iowa i USA. Et barnebarn af en udvandret spillemand fra Vendsyssel.

Tilsammen sætter de lyd og billeder på den traditionelle musik fra Vestjylland.
Her bliver ikke tale om rekonstruktion, men om levende dansk tradition i udvikling, og dansemusik af høj klasse.

Vi kan kun opfordre: Kom, lyt og bliv glad! Eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!

Se retningslinjer for genoptagelse af dansen her
Begrænset deltagerantal - TILMELDING ANBEFALES


Se evt. mere på YouTube YouTube

[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller