Bal med de Fries & D.Beck.

Fredag 29. april 2022 kl. 19:30.

Trad. dansk musik med energi og nerve.

Tove de Fries (violin) og Malene D. Beck (klaver) er begge opvokset med folkemusikken som en del af deres dagligdag.

Tove har gennemgået folkemusikuddannelsen på Det fynske Musikkonservatorium, hvor hun har fået undervisning af bl.a. Peter Uhrbrand, Hans Jørgen Christensen og Peter Gorm Sørensen.
Malene er uddannet bassist fra Det Jyske Musikkonservatorium, rytmisk linie. Det er dog som pianist, hun mest dyrker den traditionelle folkemusik.

Duoen "de Fries & D. Beck" har eksisteret siden 2002 og spiller traditionel dansk folkemusik til bal og koncert i både ind- og udland. Fælles for Tove og Malene gælder, at begge har været "føl" hos flere traditionelle spillemænd. Tove bl.a. hos sin far Niels de Fries fra det midt-vestjydske og Peter Uhrbrand fra Sønderho, Fanø, og Malene bl.a. hos Viggo Gade, Thy og Karl Skårup, Thy.

"de Fries & D. Beck" spiller hovedsageligt traditionel dansemusik, som det har været brugt til forsamlingshusballer o.lign. fra ca. 1900 og fremefter. Repertoiret er fremkommet dels ved levende overlevering gennem de spillemænd, de har mødt og spillet med samt melodier, de har fra forskellige nodebøger.

Og, som de selv siger: "Der er jo stadig meloder, der skal spilles."

Vi kan kun opfordre: Kom, lyt og bliv glad! Eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!

Se evt. mere på YouTube YouTube

Hent evt. opslag her:

[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller