Velkommen til Køge Spillemandsforenings hjemmeside!

På disse sider kan du læse lidt om vores forening, hvem vi er, hvad vi laver, og hvor du kan møde os.

Køge Spillemandsforening blev stiftet i september 1980 af ca 25 mænd og kvinder, der havde lyst til at spille dansk folkemusik.
Det hele begyndte i oktober 1977, hvor 7 lærere fra Ellemarkskolen og en sygeplejeelev deltog i et 10 lektioners kursus i 'spillemandsviolin' under AOF. Efter et par år var vi så mange, at AOF-spillemændene, som vi kaldtes, oprettede Køge Spillemandsforening som en selvstændig forening.
I dag består foreningen af ca. 55 medlemmmer, hvoraf der er ca. 50 musikere og en god håndfuld dansere. Der er et stort fællesorkester og flere mindre grupper, hvor man dyrker sine specielle folkemusikinteresser.

I vinterhalvåret øver vi ca. hver anden tirsdag på Ellemarkskolen i Køge, hvor nye interesserede (kommende?!) spillemænd/kvinder også kan møde op og se/høre, om ikke vi kan få det til at svinge sammen. Se øvedagene i kalenderen.

I løbet af sæsonen afholdes hver måned et Åbent-Hus Arrangement på Teaterbygningen i Køge (lige ved stationen). Dette foregår som regel den sidste fredag i måneden, og der tages en mindre entre.

Hent evt. opslag for de 3 næste arrangementer her:

Om sommeren kan du møde de forskellige grupper i Køges gader og stræder, og ved juletid spiller vi til Julemærkemarchen på Gymnasiet. Se evt. oversigten her .

[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller